Wat deden we in Malawi?

We woonden en werkten in Malawi van 2017 tot 2022.

In januari 2021 maakten we het filmpje dat je hiernaast kunt bekijken: Care4Malawi In4Minutes. Het geeft een goede impressie van waar we op dat moment mee bezig waren.

Hieronder lees je nog meer over het werk dat we bijna zes jaar lang in Malawi deden.

Bijbelstudie

Gert was in Malawi ‘Bijbelstudiecoördinator’. Hij heeft gewerkt aan een programma dat we gaandeweg Bible Study 4 All zijn gaan noemen en dat kerkelijke gemeenten en christenen stimuleert, toerust en steunt om samen Bijbelstudie te doen. De Bijbelstudiemethode is er op uit dat iedereen zo actief mogelijk meedoet en dat het gesprek rond een open Bijbel levens verandert. Daarom trainen we mensen om in kleine groepjes en aan de hand van vier kernvragen in gesprek te gaan.
We vatten de aanpak in het Engels graag samen met de woorden: “Bible Study 4 All means four questions, four people and four commitments”.

Gezondheidszorg

Rieneke heeft zich in Malawi vooral ingezet voor de gezondheidszorg. Toen we in het noorden van het land woonden hielp ze het ziekenhuis in Ekwendeni om de palliatieve zorg te versterken en uit te breiden. In de laatste jaren was ze betrokken bij Tidzalerana dat in de sloppenwijk Ndirande (Blantyre) een thuis wil bieden aan gehandicapten. Verder werkt ze regelmatig mee aan verpleegkundige spreekuren in kleine dorpen. Ook deed ze kleine projectjes met vrouwelijke gedetineerden in gevangenissen.